How smart is your company?

Doe de Smart Scan
Word gratis lid

Over ons

Smart Industry Network

Smart Industry Network is een netwerkorganisatie gericht op de realisatie van Smart projecten in Nederland. Het Netwerk bestaat uit leden die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen die Smart Industry met zich meebrengt. Deze leden hebben behoefte aan kennis over Smart Industry en aan partijen die hen kunnen helpen bij de realisatie van hun projecten om Smart te worden.

De leden zijn gratis lid van het Netwerk en krijgen actuele informatie en toegang tot het online platform van het Netwerk. Het doel van het Netwerk is om kennis, vraag en aanbod bij elkaar te brengen zodat Smart ontwikkelingen met succes in het Nederlandse bedrijfsleven worden geïmplementeerd.

Om leden effectief te ondersteunen in hun behoefte aan kennis en ondersteuning bij realisatie is een partnerprogramma ontwikkeld dat bestaat uit twee typen partners: Kennispartners en Realisatiepartners.

Kennispartners

Kennispartners zijn kennisinstellingen die studenten opleiden op het gebied van Smart Industry danwel onderzoek op dit gebied verrichten. Kennispartners zijn gratis lid van het Netwerk.

Realisatiepartners

Realisatiepartners zijn bedrijven die organisaties helpen bij het realiseren van hun Smart vraag. De Realisatiepartners kunnen worden ingedeeld in de volgende sectoren:

 • Techniek (productleveranciers, systemintegrators, machinebouwers, etc)
 • Business (business modeling, strategy consulting, business case)
 • IT/Data (software leveranciers, software ontwikkelaars, software implementatie, data analytics, data-driven toepassingen)
 • Processen (proces (re)design, operational excellence, procesanalyse en -optimalisatie consultancy)
 • HR (organisatieadvies, communicatie advies, coaching, werving en selectie, interim- en detacheringsdiensten)
 • Financiering (banken, subsidie-adviseurs, alternatieve geldverstrekkers, financieel adviseurs).

Realisatiepartners betalen een kleine jaarlijkse vergoeding om deel te nemen in het Netwerk.

Overige partners

Daarnaast kent het Netwerk nog een aantal overige partners waarmee dezelfde doelstelling wordt gedeeld om Smart Industry in Nederland tot een succes te maken. Dit zijn onder andere Smartindustry.nl (KvK, Ministerie van EZ, FME) en de regionale ontwikkelingsmaatschappijen.

Smart Industry Network

Het Netwerk heeft zelf ook diensten ontwikkeld voor haar leden. Deze diensten hebben vooral betrekking op de oriëntatiefase van leden gericht op basiskennis, inspiratie en mogelijkheden. Bij verdieping of realisatie worden Realisatiepartners betrokken. De diensten van het Netwerk zijn:

 • Smart Industry Scan (gratis)
 • Smart Industry Canvas workshop (in company inventariseren van mogelijkheden)
 • Inspiration classes (halve dag met inspirerende voorbeelden en zelf nadenken over toepassingen)
 • Masterclasses (hoofdlijnen van Smart Industry in een dag)
 • Trainingen (verdiepingen op Smart onderwerpen, samen met realisatiepartners)
 • Businesscases opstellen
 • Realisatie (projectmonitoring, realisatie met behulp van partners)

 

Word gratis lid

Heeft u interesse om partner te worden? Of heeft u andere vragen? Neem contact op met Geert Haisma via het onderstaande formulier, of bel 053-2030240.